Küldetésünk

„Hisszük, hogy a jövő generációk túlélésének kulcsa a természethez fűződő viszonyunk rendezése: az élő környezet tisztelete, szeretete és visszaengedése mindennapi életterünkbe, a városba.

Olyan zöldfelületeket alkotunk, amelyek körülvesznek és óvnak bennünket; nemcsak egészséget, szépséget és harmóniát hoznak mindennapjainkba, hanem hatékonyan védenek minket a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A mi zöldünk elragadó: színes és kreatív, buja és természetes, mégis elérhető és fenntartható. Megtalálhatod a szabad területeken, az utak mentén, az épületek között; sőt az épületek tetőin, homlokzatain, és az épületeken belül is.

De nem elégszünk meg ennyivel, a hagyományos parképítészet határait teljesen újraértelmezzük: vad sztyeppét telepítünk a gyárak mellé, parkokat és réteket a háztetőkre, madarakat csalogatunk vissza a városi dzsungelbe.

A városban és a városon túl – mindenütt: a természetet építjük.”

Érdekességek rólunk:

 
 • 2006-ban egy öreg bérház egyik lakását az Expresszben hirdették. Az utolsó mondat így szólt: „a Római Kert gyönyörű kertjére kilátással.” A kivágott hirdetés évekig ki volt ragasztva az irodában. ☺

 • A Deep Forest tervezett és épített Magyarországon először biodiverz zöldtetőket. A biodiverz zöldtetők városi tetőkön létesített mini élőhelyek, amelyek legalább 25-30 lágyszárú fajból létrehozott, önfenntartó, természetes jellegű növénytársulások, amelyek más élőlényeknek, például poszméheknek, lepkeféléknek vagy akár énekes madaraknak nyújtanak menedéket.
 • A Deep Forest vezetésével zajlik Közép-Európ első olyan élőhely restaurációs projektje, amely ipari területen, egy működő gyár közvetlen közelségében helyzekedik el. Lásd még: mozaik sztyepp erdő élőhely restauráció a nyíregyházi játékelem gyár területén (link).
 • A Deep Forest Magyarország első parképítőcége, amelyet Építőipari Nívódíjjal jutalmaztak.
 • A Római Kert Társasház 3000 négyzetméteres kertje több nyugat-európai ország zöldtetős képzésében tananyag.
 • A Deep Forest 2011 és 2013 között részt vett az első európai, akkreditált zöldtető építő- és fenntartó szakképzési rendszer létrehozásában. A Green Roof Course nevű program 6 ország szakértőinek részvételével valósult meg. Információ: www.greenroofcourse.com
 • A cég egyik alapítója, aki ma már saját tervező irodát vezet, Balogh Péter István 2013-ban az év tájépítésze lett Magyarországon, amire mi is nagyon büszkék vagyunk. Szerencsére a baráti- és munkakapcsolat még a mai napig töretlen. ☺
 • Az eddigi legbevállalósabb munkánk az IGA 2003 Világkiállítás magyar háza és kertje volt, amelyen Rostockban, mindössze 25 nap alatt kellett egy 100 m2-es, ajtentikus, nádtetős parasztházat a hozzátartozó kerttel felépíteni. A feladatot sikeresen teljesítettük, sőt, 2. díjat nyertünk a nemzetek kertjei versenyén!
 • A Deep Forest még soha nem állt perben megrendelővel vagy alvállalkozóval, még soha nem kellett késedelmi kötbért fizetnie; összesen több, mint 2 millió négyzetméter zöldfelületet, azaz minden egyes projektjét határidőre átadta a megrendelőnek.
 • A Deep Forest első zöldtetőjét 2002-ben, kvázi egy lyukon keresztül építette. A projekt során egy régi bérház belső udvarán, a garázsfödémen kellett egy 300 m2-es tetőkertet építeni. Nem volt azonban megfelelő megközelíthetőség, így végül a garázslehajtó fölött, egy átmenetileg megnyitott, 1,5 méterszer 1 méteres nyíláson keresztül bejuttatni több, mint 500 köbméter anyagot a helyszínre.
 • A Deep Forest szakemberei a világ 3 kontinensén, 8 különböző országban dolgoztak eddig. 4 nyelven beszélünk folyékonyan, és több, mint 100 konferencián szerepeltünk szerte Európában meghívott előadóként, elsősorban, mint zöldtető specialisták. A cég vezetője, Dezsényi Péter a bécsi BOKU (Universtat für Bodenkultur) vegetációs technológia oktatója.
 • A Deep Forest részt vett az első magyarországi közösségi kert (a Lecsóskert) létrehozásában.
 • A Deep Forest a ZÉOSZ (Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége) és a MAKEOSZ (Magyar Kertépítők Országos Szövetsége) büszke tagja.
 • A 2002-es FLORIADE Kertépítészeti Világkiállításon, Hollandiában ezüstérmet nyertünk Magyarország kertjével. A kertet – a nemzetközi mezőnyből egyedüliként – a kiállítás bezárása után több, mint 10 évig megtartották a holland szervezők. A holland királynő kertészei a kert egyedi, rusztikus bútorait elszállították az uralkodó egyik parkjába.
 • Minden egyes zöldtetőre egyedi, személyreszabott rendszert tervezünk a legoptimálisabb biológiai teljesítmény és a legjobb költséghatékonyság érdekében.
 • A Lego Gyár mellé egy 2 méter mély, 2000 négyzetméter területű biotop tavat építettünk. A munkák során több, mint 100 tonna sziklát, követ, és még egyszer ugyanennyi zeolitot valamint kavicsot használtunk fel. A tóban és közvetlen környezetében egy több ezer tőből álló, gondosan összeállított tavi vegetációs rendszer biztosítja a tökéletes biológiai egyensúlyt és a páratlan esztétikumot.
 • A Gödöllői Kastélypark rekonstrukciója során több, mint 55 ezer évelőt telepítettünk.